جشنواره امام رضا(ع) در «مرو» ترکمنستان برگزار میشود
وی افزود: امام رضا (ع) خورشیدی است که برای روشنایی و هدایت مردم فرستاده شده است و آن حضرت از شهر «مدینه» به نیت مرو حرکت میکند زیرا این منطقه در آن زمان از نظر علم از جایگاه بالای برخوردار بوده است.
ابوالقاسمی، افزود: توجه امام رضا (ع) به مرو قدیم باعث شده است تا مردم این سرزمین نیز نسبت به این امام بزرگوار ارادت خاصی داشته باشند و این روزها نیز امام رضا(ع) بین مردم به عنوان «قزیل امام» یعنی امام طلایی (منظور گنبد طلایی حرم مطهر) احترام خاصی قائل هستند.
رایزن فرهنگی سفارت ایران در عشقآباد تصریح کرد: در دوران کمونیستها هم این عشق و علاقه در درون مردم ترکمنستان بود و سیستم کمونیستی موفق نشد که این عشق و محبت مردم این مرز بوم نسبت به امام رضا را از بین ببرند.
ابوالقاسمی، اضافه کرد: پس از کسب استقلال ترکمنستان، دولت و مردم این کشور نیز برای امام جایگاه خاصی قائل هستند که دیده میشود هر ساله در چنین روزهایی برنامه های برای تولد آن حضرت در این منطقه تدارک دیده میشود.
وی گفت: تاکنون 8 اثر از امام رضا(ع) توسط رایزنی فرهنگی در ترکمنستان به زبان ترکمنی و روسی ترجمه شده است.
مرو باستان امروزه بناها و ویرانههایی مربوط به دورههای مختلف باقی مانده که مهمترین آن دیوارههای بجا مانده از خانه امام رضا (ع) است که در میان مردم محلی به قدمگاه آن حضرت مشهور است. مرو در دوره خلفای اموی به دلیل اسلام ستیزی و سیاستهای نژاد پرستانه به پایگاهی علیه امویان تبدیل شد و قیام بنی عباس از مرو آغاز شد تا اینکه با روی کار آمدن مأمون مرکز خلافت عباسی به مرو منتقل شد.
بنا به تحقیق تاریخ نویسان، علیرغم گذشت سالها و خراب شدن آن کاخ مجلل آثاری از خانه آن حضرت باقی مانده است که در بین مردم ترکمنستان به «قدمگاه حضرت امام رضا(ع) » معروف است.
/1102001307