حاج علی قربانی: امتحان ولایت؛ اساسی ترین امتحان الهی در طول تاریخ

کد خبر: 59161
پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند در قلوب مومنین نسبت به محبت سیدالشهدا علیه السلام حرارتی قرار داده است که هیچ زمان سرد نمی شود.

وارث: جلسه هفتگی با سخنرانی حاج علی قربانی و مداحی کربلایی محمد حسین پویانفر در هیئت اصحاب الصاحب (عج) برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنرانی حاج علی قربانی را می خوانید:

حاج علی قربانی: امتحان ولایت؛ اساسی ترین امتحان الهی در طول تاریخ

ماه ذی القعده؛ ماه مخصوص امام رضا علیه السلام

ماه ذی القعده اولین ماه حرام است. به این دلیل این ماه حرام شده است که در در زمان های قبل از اسلام اعراب در این سه ماه ذی القعده،ذی الحجه و محرم به حج می رفتند و در این چند ماه دست از جنگیدن بر می داشتند و مشغول عبادت می شدند هر چند در در آن زمان کعبه را از بت پر کرده بودند. این سه ماه را برای حج تمتع و ماه رجب را برای عمره مفرده قرار داده بودند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله این سنت را تغییر ندادند و این چهارماه ایام خاصی است و حرمت و احکام خاصی دارد. پس ماه ذی القعده ماه حرام و مخصوص عبادت است که در ذی الحجه به اوج خودش می رسد.

نکته ی مهمی که در ماه ذی القعده وجود دارد این است که این ماه مخصوص امام رضا علیه السلام است و اوج آن در شهادت امام جواد علیه السلام است. در روایات فرموده اند: افضل اعمال در روز دحوالارض؛ روز 25 ذی القعده زیارت امام رضا علیه السلام است.

امتحان ولایت؛ اساسی ترین امتحان الهی در طول تاریخ

وقتی حضرت آدم علیه السلام خلق شد خداوند به همه ملائکش فرمود: که به او سجده کنند ولی ابلیس نپذیرفت در حالی که ابلیس به فرموده امیرالمومنین علیه السلام 6 هزار سال خدا را عبادت کرده بود به طوری که برای ملائک دیگر درس اخلاق برگزار می کرد. امتحان اساسی که از ابلیس شد و نتوانست در آن موفق شود امتحان به ولایت بود. ولیّ خدا از ناحیه ی خدا انتخاب می شود.

امتحان اساسی و مهمی که در این عالم اتفاق می افتد امتحان به ولایت است. حضرت ابراهیم علیه السلام بعد از طی کردن مسیرهای سیرو سلوک و دست یافتن به مقامات در آخرین مرحله به ولایت امتحان شد و جریان ذبح حضرت اسماعیل علیه السلام جزء آن بود.

در روایات داریم که وقتی برای بار اول خنجر حضرت ابراهیم علیه السلام گلوی حضرت اسماعیل نمی بُرد، حضرت ابراهیم احساس کرد که امتحان ولایت از او پذیرفته نشده است. حضرت ابراهیم علیه السلام پیغمبر صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام را می شناخت. جبرئیل از حضرت ابراهیم علیه السلام پرسید: تو خودت را بیشتر دوست داری یا حبیب ما پیغمبر صلی الله علیه و آله را؟ اسماعیل علیه السلام را بیشتر دوست داری یا حسین ابن علی علیه السلام را حضرت ابراهیم فرمود: چون او محبوب تر از من در نزد خداست من او را بیشتر دوست دارم. چون حسین ابن علی علیه السلام نزد خدا محبوب تر از پسرم است او را بیشتر دوست دارم.

پیغمبر صلی الله علیه و آله در جریان غدیر در ابتدا از همه مردم نسبت به ولایت خودش اقرار گرفت و از مردم سوال کردند: آیا من نسبت به انفس شما اولی هستم؟ و همه گفتند: بله. بعد از آن فرمود/م پس اگر چنین است از این به بعد هر کس من مولای او هستم علی ابن ابی طالب علیه السلام مولای اوست.

امام حسین علیه السلام قلوب مومنین را تصرف کرد

امام حسین علیه السلام قلوب مومنین را تصرف کرده اند مثلا اگر پدر ما فوت کند نهایتا ما تا چهلم برای او عزادار هستیم اما چند سال است که برای حضرت عزاداری برگزار می شود؟ هر سال هم پر شورتر برگزار می شود. پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند در قلوب مومنین نسبت به محبت سیدالشهدا علیه السلام حرارتی قرار داده است که هیچ زمان سرد نمی شود.

شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید؟ می خواهم ببینم آیا مومن هستم یا نه؟ حضرت به او فرمود: ببین اگر گفتند صلی الله علیک یا اباعبدالله علیه السلام حالت منقلب شد یعنی مومن هستی. همه ی عبادات برای این است که شما را به ولیّ خدا برساند تا او هم دست شما را بگیرد و به خدا برساند. اگر عبادت شما را به ولیّ خدا نرساند فایده ای ندارد مثل عباداتی که ابلیس 6 هزار سال انجام داد ولی نتوانست او را به ولایت برساند.

امم حسین علیه السلام قلوب را تسخیر می کند به همین دلیل است که اولین کسانی که شهر را سیاه پوش می کنند کودکان هستند چون قلب پاک تری دارند.

اتفاقات بی سابقه در باب امامت امام جواد علیه السلام

یکی از مهمترین اتفاقاتی که در زمان امام جواد علیه السلام افتاد همین بود که شیعیان در امر ولایت امتحان شدند. این امتحان از زمان خلقت حضرت آدم علیه السلام هم اتفاق افتاده بود و یک عده زیر بار ولایت نمی روند و نمی توانند بپذیرند کسی بر آنها تسلط داشته باشند و می گویند خودمان عقل داریم در صورتی که نمی دانند عقل امام، عقل کل است و با عقل ما فرق دارد تمام مصالح و مفاسد عالم تحت سیطره امام است.

در زمان امام جواد علیه السلام اتفاقی افتاد که تا قبل از آن سابقه نداشته است و این بود که یک آقازاده 9 ساله به عنوان امام و رهبر مسلمین معرفی شده است و قطب عالم امکان است و همه عوالم تحت اختیارش است و به همه چیز علم دارد. امتحان سختی بود و پذیرش آن برای مردم مشکل بود. لذا امام رضا علیه السلام درباره امام جواد علیه السلام فرمود: هیچ مولودی به برکت مولود من متولد نشد. چون قبل از آن به امام رضا علیه السلام تهمت می زدند که چون فرزند نداری پس امام هم نیستی.

امامت امام جواد علیه السلام؛ مقدمه ی آماده کردن تشیع برای غیبت

حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در سن 5 سالگی به امامت رسیدند و مهمترین امتحان که تا الان هم ادامه دارد در زمان غیبت صغری و کبری، امتحان به ولایت ایشان بود. برای پذیرش این امر شیعیان نیاز به مقدماتی داشتند تا آمادگی برای تحمل زمان غیبت را پیدا کنند و از پس امتحان سنگین و سهمگین بر بیایند و امام جواد علیه السلام مقدمه ی این ظهور و غیبت بود که در 9 سالگی به امامت رسید.

خیلی از شیعیان حتی از بزرگان و علما به امامت امام جواد علیه السلام شک کردند و فکر می کردند امامی که به سن تکلیف نرسیده است امام نیست. حضرت ثامن الحجج علیه السلام به مردم می فرمود: درباره پسر من چه می گویید؟ مگر قرآن را نخواندید که حضرت عیسی علیه السلام از پسر من کوچک تر بود که به ولایت رسید. حضرت عیسی علیه السلام در گهواره بود که سخن گفت و فرمود: خدا مرا نبی قرار داد (حضرت عیسی از فعل مضارع استفاده کرد نه فعل آینده) ولایت و نبوت در طول هم هستند و امتحانشان در یک راستاست. حضرت یحیی علیه السلام هم در کودکی به نبوت رسید.

مردم شهرهای کوفه تا بغداد سوالها و مساله های سختی نوشتند تا از امام جواد علیه السلام در ایام حج بپرسند و حضرت را امتحان کنند. حکومت در این سالها بعد از امامت امام جواد علیه السلام تا زمان امام حسن عسکری علیه السلام هر کاری کرد تا امامان را رسوا کند. مثل مامون که تمام اقوام، ادیان و ملتها دانشمندان را جمع کرده بود تا سوالات و مناظرات سختی با امام رضا علیه السلام داشته باشند. عموی حضرت از ایشان خواست تا در مناظرات شرکت نکند چون مامون می خواهد شما را خجالت زده کند. اما امام رضا علیه السلام فرمود: من می روم و با یهودی با تورات خودش و با مسیحیان با انجیل خودشان مناظره می کنم.

عمران صائبی که آتش پرست بود در همان مناظرات شیعه شد. چون او رئیس یک قبیله بود و با شیعه شدنش قوم و قبیله اش هم تغییر دین می دادند. در همان مناظره هنگامی که وقت نماز شد امام رضا علیه السلام مناظره را ترک کردند تا نمازشان به تاخیر نیفتد در حالی که خیلی نزدیک بود که او شیعه شود اما امام نماز اول وقت را ترجیح دادند. خدا کسی را که بخواهد هدایت می کند.

شما هم هر کاری انجام می دهید برای خدا انجام دهید. به شلوغی و خلوتی روضه و جلسات توجه نکنید شاید در همان مجالس خلوت هم ائمه علیهم السلام حضور داشته باشند. در جلسات توسل همه حواستان را به ائمه علیهم السلام قرار بدهید.

حاج علی قربانی: امتحان ولایت؛ اساسی ترین امتحان الهی در طول تاریخ