فرش 5 هزارمتري كاشانيها براي صحن حضرت زهرا(س)
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان گفت: فرشي با ابعاد 5 هزار مترمربع براي صحن حضرت زهرا(س) در كاشان با 150 بافنده خيّر در حال بافت است كه در فاز اول 2 هزار متر آن بافته ميشود.
وارث: مصطفي نوريان در خصوص فعاليتهاي ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان، عنوان كرد: فرشي با ابعاد 5 هزار مترمربع براي صحن حضرت زهرا(س) در كاشان با 150 بافنده خيّر در حال بافت داريم كه در فاز اول 2 هزار متر آن بافته ميشود؛ اين فرش شامل 385 تخته فرش 14.5 متري است كه با نقش و نگار واحد و خاص بافته ميشود.
وي با بيان اين كه پيگير هستيم كه 3 هزار متر ديگر نيز در استان اصفهان بافته شود، تصريح كرد: اين فرش كاملاً دستبافت بوده و با كرك و ابريشم در 50 دار قالي بافته ميشود، ارزش مالي آن بيش از 5 ميليارد تومان است كه اميدواريم تا دو سال آينده كامل شده و تحويل عتبات نجف اشرف شود.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان با اشاره به ديگر اقدامات انجام شده از سوي ستاد يادآور شد: 80 چشمه سرويس بهداشتي در عتبات سامرا ساخته شده كه سرويس و نگهداري آن نيز از سوي ستاد در حال انجام است، 180 ميليون تومان هزينههاي جاري اين سرويسهاي بهداشتي است.
نوريان ابراز داشت: محموله سنگ براي صحن امام رضا(ع) در عتبات سامرا و بقيهالله در كاظمين در نظر داريم كه در صورت نهايي شدن در سال آينده ارسال كنيم، همچنين دو درب براي مرقد مختار و براي پايين پاي سيدالشهدا در حال ساخت است كه در ماههاي آينده تكميل و ارسال ميشود.
وي با بيان اين كه به كليه مهارتهاي فني و عمراني از جمله سنگكاري، كاشيكاري، لولهكشي، فلزكاري، نجاري، معرقكاري و ... نياز داريم، يادآور شد: 160 نفر نيروي فني و عمراني در تخصصهاي مختلف به صورت برنامهريزي شده به 5 شهر مقدسه عراق اعزام ميشوند.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان در خصوص فاز سوم صحن حضرت زهرا(س) در نجف، گفت: با توجه به فعاليت دو شيفته و فراهم بودن شرايط اميدواريم تا پايان سال جاري فاز سوم اين صحن به پايان برسد و به عنوان هديه سال تحويل براي خدمتدهي به زائران آماده شود.
وي با اشاره به آخرين وضعيت صحن حضرت زينب(س) در شهر كربلا، بيان كرد: در فاز اول 40 هزار مترمربع خاكبرداري و پس از آن مهار آب را داريم كه طرح در اين بخش 35 درصد پيشرفت داشته است.
نوريان در پاسخ به اين سؤال كه آيا ستاد براي بازسازي عتبات سوريه هم اقدامي داشته، گفت: با توجه به تقسيمبندي صورت گرفته بازسازي عتبات سوريه ارتباطي با استان اصفهان ندارد و به ديگر استانها محول شده است.
وي با اشاره به فعاليتهاي ستاد در اربعين، عنوان كرد: 8 موكب از موكبهايي كه براي اربعين به عراق رفته بودند در مسير بازگشت براي كمك به مردم زلزلهزده در كرمانشاه خيمههاي خود را برپا و اراده خدمات را در همان روزهاي ابتدايي پس از زلزله آغاز كردند.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان افزود: اين موكبها با تجربهاي كه در اسكان و تغذيه زائران داشتند و هم اين كه در ساعات اوليه توانستند در كرمانشاه حضور پيدا كنند، مؤثر واقع شدند.
وي ادامه داد: تاكنون سه جلسه با حضور مديران موكبها برگزار شده و از الان براي سال آينده برنامههايي را تدوين كرديم، همچنين براي جلسات آينده برنامهريزي شد تا به صورت منسجمتر ورود كنيم.
نوريان با بيان اين كه حجم فعاليتهاي ستاد بازسازي عتبات اصفهان در اربعين امسال از لحاظ كمي و كيفي نسبت به سال 95 قابل مقايسه نبود، خاطرنشان كرد: نسبت به سال گذشته از 17 موكب به 57 موكب افزايش يافت؛ در ايام منتهي به اربعين در اين موكبها روزانه 25 هزار نفر را تغذيه و حدود 70 هزار نفر را اسكان داديم.