سیر همه انبیا در مقام عصمت در گرو عظمت حضرت زهرا(س) است
وارث: مراسم ولادت باسعادت امام رضا علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام بی آزار تهرانی و مدیحهسرایی حاج علی مهدوی نژاد در هیئت جنت الرضا علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام بی آزار تهرانی را می خوانید:
حضرت زهرا(س)، عصمت الله کبری
یکی از سرمایه هایی که موجبات کرامت ما را تضمین می کند رسیدن به عیار بالایی از طهارت است. در ادبیات قرآنی از آن به عصمت تعبیر می کنند. ما در روز اول ماه مبارک رمضان بیداری از خواب غفلت را طلب می کنیم و در آخر ماه مبارک عصمت را طلب داریم، نتیجه یک ماه روزه داری را شاید بتوان اینگونه عنوان کرد که از خواب غفلت بیدار شویم و به عصمت برسیم.
عصمت نسبی است. عیار و درجات متفاوتی دارد.اوج آن برای 14 نفر است. اوج پاکی و طهارت برای 14 نفر است. بالا دست آنها مرتبه ای نیست و شاخص آنها هستند، بین این 14 نفر آن که عصمت الله کبری است، حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها است. پیامبر و امام نیست اما بر امامان نیز امامت می کند.
سیر همه انبیا در مقام عصمت در گرو عظمت حضرت زهرا سلام الله علیها است.
در روایت داریم، برای هر پیغمبر و امام واجب است که عصمت داشته باشد، مدار این عصمت فاطمه زهرا سلام الله علیها است. همه انبیا بر مدار حضرت زهرا سلام الله علیها حرکت کردند.
عصمت واجبه و غیر واجبه چیست؟
دو نوع عصمت داریم. اول عصمت واجبه است که خداوند برای انبیا و اولیاء واجب کرده است چون خداوند امر کرده است به این که تمام زندگی ما، قطب نمای حرکت و سعادت ما به سمت طبعیت از انبیا و اوصیا علیهم السلام باشد. کسی که با ائمه بیعت میکند یعنی با خود خداوند بیعت می کند. فلذا بر آن ها واجب است که معصوم باشند.
نوع دوم عصمت غیر واجبه است. حرم حضرت معصومه سلام الله علیها را نگاه کنید. بعضا برخی از مراجع بزرگ تقلید در آن جا نماز میخوانند و پشت سر آنها اشخاص معممی اقتدا می کنند. بسیاری از آنها خودشان امام جماعت هستند. حال سوال این است که کسانی که پشت سر امام می ایستند واجب است که عادل باشند؟ خیر!
اما چه زمانی این نماز جماعت صورت میگیرد؟ اساس این نماز جماعت چیست؟ عدالت امام جماعت، بر کسی که جلو می ایستد واجب است که عادل باشد. اگر نباشد نماز جماعت شکل نمی گیرد. بر کسی که اقتدا می کند، واجب نیست که عادل باشد اما بر امام جماعت واجب است. این مثال را زدم به این دلیل که بگویم؛ کنار سفره اوصیا و اولیا و ائمه اطهار علیهم السلام کسانی تربیت شدند که معصوم هستند اما عصمت آن ها غیر واجب است که همین عصمت غیر واجب هم درجات دارد.
آیا حضرت معصومه(س) معصوم اند؟
با این مقدمه، حضرت زینب سلام الله علیها، قمر بنی ها هاشم علیه السلام، علی اکبر علیه السلام معصوم اند. این ها را گفتم که به اینجا برسم، حضرت معصومه سلام الله علیها که امام رضا علیه السلام فرمودند: هر کس خواهرم را زیارت کند من را زیارت کرده است؛ معصوم نیست؟ شک نکنید که ایشان معصوم است.
غیر معصوم، نمی تواند به آن درجه از عصمت واجب یا غیر واجب برسد اما می تواند در این مسیر قرار گیرد و راه آن این است که مبدا میل تو عوض شود.
می شود مانند رجبعلی خیاط بود
رجبعلی خیاط در اوج جوانی یکی از نزدیکان دعوت به گناه شد. یک لحظه گفت: خدایا رجبعلی تو هر چقدر در این دنیا در مقام بندگی تو امتحان پس داده است. اما خدایا چند لحظه من میخواهم خدا بودن تو را امتحان کنم، دست من را بگیر. شیخ رجبعلی می گوید، نمی دانم چه شد که از ارتفاع پنجره بیرون پریدم و دیگر به فکر صدمه دیدن هم نبودم، خودم را از آن خلوت شیطانی بیرون انداختم و بیرون آمدم حالم عوض شد. دیدم که تمام عالم می گوید : "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلَائِکَةِ وَ الرُّوحِ".
می شود به عصمت رسید، امکان دارد. راه بسته نیست. می شود مانند رجبعلی خیاط ذکر را فهمید.
پیامبر اکرم صلوات الله علیه می فرمایند: اگر لیاقت و هنر این را داشتید که یک گمرک قوی برای دلتان می ذاشتید دلتان را خالی از غیر یاد می کردید آنچه من میدیدم شما می دیدید و آنچه من می شندیم، شما می شنیدید. این یعنی عصمت.