محبت‌ورزی ضامن بقا و ماندگاری ازدواج است

کد خبر: 80426
یک استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه طلاق باید آخرین راهکار برای حل مشکلات ازدواج باشد، گفت: اگر همسران روش صحیح زندگی را آموخته و بدون توقع به یکدیگر محبت کنند، درصد بالایی از طلاق‌ها هرگز اتفاق نمی‌افتد.
 وارث:حجت‌الاسلام سید محمدعلی فقیهی، استاد حوزه علمیه  اظهار کرد: اگر زن و مردی که تشکیل خانواده داده و با هم ازدواج کرده‌اند، قادر به ادامه زندگی مشترک نباشند، خداوند طلاق را برای آنان مجاز شمرده است، البته در روایات متعدد سفارش شده که طلاق باید آخرین مرحله برای انحلال زندگی مشترک بوده و اصل ازدواج محفوظ باشد؛ ولی متاسفانه در جامعه امروز ما طلاق اولین راهکار رفع مشکلات پیش آمده در ازدواج است.

 وی با بیان اینکه طلاق مبغوض‌ترین حلال‌ها در اسلام محسوب می‌شود، گفت: خداوند طلاق را برای مواقع اظطرار وضع کرده و حق طلاق در اختیار مرد قرار گرفته است، به دلیل روحیه مرد که کمتر تحت تاثیر احساسات قرار می‌گیرد، در حالی که زن بنا به آفرینش خود احساساتی‌تر است. اگر حق طلاق به زن داده می‌شد، چه بسا تحت تاثیر احساساتش سریع اقدام به طلاق می‌کرد و سپس از اقدام خود پشیمان می‌شد. اگر مرد اقدام به طلاق زن کند، اسلام برای محفوظ بودن حقوق زن، از مرد می‌خواهد تا مهریه او را کامل پرداخت کند و در واقع مهریه نوعی ضمانت اجرا است تا مرد بدون دلیل اقدام به طلاق زن نکند.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: اگر ادامه زندگی مشترک میسر نباشد و مرد حاضر نشود زن را طلاق دهد، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و اگر حاکم شرع ادامه زندگی مشترک آنها را مصلحت نداند، حکم به طلاق می‌دهد؛ بنابراین اسلام در صورت ناسازگاری در زندگی مشترک، راه را بر زن نبسته و در این شرایط، طلاق از طریق حکم دادگاه را قرار داده است.

حجت‌الاسلام فقیهی تصریح کرد: دادن حق طلاق به زن هیچ مزیتی برای زندگی مشترک ندارد. آیا در زمان حاضر که حق طلاق در عقدنامه به زن داده می‌شود، مشکلات جامعه را در باب ازدواج برطرف کرده، یا اینکه این مشکلات بیشتر شده است. در زمان‌های قدیم که صحبتی از حق طلاق برای زن نبود، مشکلات زمان حاضر نیز وجود نداشت و طلاق کمتر و به ندرت اتفاق می‌افتاد. روالی که خداوند قرار داده، روال صحیح و حکمت‌آمیز محسوب می‌شود، چرا که خداوند عالم به غیب و از همه امور آگاه است.

وی اظهار کرد: همسران و به ویژه زوج‌های جوان باید روش صحیح زندگی را آموخته و محبت کردن به یکدیگر را اساس زندگی مشترک قرار دهند؛ نباید در  قبال محبت، توقع و انتظاری داشته باشند که این‌گونه اساس محبت زایل می‌شود، اگر زوج‌ها این نکات را در نظر بگیرند، ۹۹ درصد طلاق‌ها اتفاق نمی‌افتد.