اراده خود را با شرکت در مجالس امام حسین(ع) تقویت کنیم

کد خبر: 21030
استاد حوزه و دانشگاه گفت: انس با خدا سبب تقویت اراده می‌شود؛‌ ارتباط با اهل‌بیت(علیهم السلام) به ویژه امام حسین(علیه السلام) اراده فرد را بیشتر می‌کند.
وارث: حجت‌الاسلام گنجی در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران با اشاره به آیات و روایات تربیت الهی، رسیدن به کمالات و دور شدن از رذایل را فلسفه خلقت انسان دانست و اظهار کرد: اگر انسان گامی در غیر این مسیر بردارد ضایع شده است.

وی افزود: امام صادق(علیه السلام) می‌فرمایند «هر فردی مقصد غیر خدا داشته باشد این انسان ضایع و تباه شده است»، مقصد خدا و عبادات وسیله رسیدن فرد به این مقصد است.

حجت‌الاسلام گنجی غدیر خم را هدایتگر و تربیت کننده افراد خواند و تصریح کرد: جز غدیر مسیر دیگری برای تربیت شدن فرد وجود ندارد؛ غدیر برای هدایت افراد محقق شد، کتاب نهج البلاغه نتیجه غدیر است و هیچ مکتبی چنین کتاب بزرگ تربیتی ندارد، نهج البلاغه برادر قرآن است.

وی ادامه داد: ما به سبب داشتن غدیر، نهج البلاغه و دعاهای مختلف داریم. در قالب دعاها ما می‌توانیم خود را ساخته و تربیت کنیم؛ ما بدون امام معصوم نمی‌توانیم تربیت شده و راه را از چاه تشخیص دهیم؛ نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) خطاب به امیرمومنان(علیه السلام) می‌فرمایند «یا اباالحسن تو تربیت کننده این امت هستی».

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که سلمان‌ها، مالک‌ اشترها، ابوذرها، میثم تمارها، عمار یاسرها و دیگر صالحان تربیت شده مکتب اهل بیت(علیهم السلام) هستند، افزود: هیچ مکتبی همانند مکتب ائمه اطهار(علیهم السلام) نمی‌تواند افراد را تربیت کند.

وی تصریح کرد: حضرت حجت(عجل‌الله تعالی فرجه) هر چند اکنون در غیبت به سر می‌برند ولی با این وجود افراد را تربیت می‌کنند؛ با عنایت ایشان موانع و مشکلات سیر و سلوک فرد رفع می‌شود، صاحب الزمان(عجل‌الله تعالی فرجه) راهنمای افراد هستند، امروز ایشان هدایتگری و تربیت نفوس را بر عهده دارند.

حجت‌الاسلام گنجی با بیان این‌که پیام غدیر هدایتگری افراد و تربیت نفوس است، اظهار کرد: امام علی(علیه السلام) در دعای کمیل درد افراد و دوای آن را بیان می‌کنند؛ برخی مسائل اقتصادی، بیماری، آفات زمینی را بلا می‌دانند در حالی که بلای عظیم گناه است؛ غیبت، شایعه پراکنی، نگاه به نامحرم، گوش دادن به موسیقی، اتلاف عمر از جمله گناهانی است که امروز بسیار صورت می‌گیرد.

وی یادآور شد: لذت نبردن از عبادت نیز مرض و بیماری است، برخی تنها از لذایذ دنیایی و مادی لذت می‌برند؛ بیماری دیگر توفیق نداشتن فرد برای عبادت و تفکر در آرزوهای تو خالی است؛ تمام این بلاها به سبب بی ارادگی بر سر ما می‌آید و اگر بتوانیم این اراده را تقویت کنیم می توانیم بر تمام بیماری‌ها غلبه کنیم.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: اراده فرد با پر خوری، پرگویی و ورزش تقویت نمی‌شود؛ اعضا و جوارح با حلال خوری تقویت می‌شوند، از آثار شوم لقمه حرام و شبهه ناک بازماندن از عبادت الهی و ایجاد شبهه در درون فرد است؛ گرفتار شدن درغیبت از دیگر آثار شوم حرام خواری است.

وی ادامه داد: لقمه حلال سبب تقویت اراده فرد برای عبادت می‌شود؛ برخی برای انجام کارهای دنیایی اراده ویژه‌ای دارند ولی در برابر عبادت بی اراده هستند.

حجت‌الاسلام گنجی دوری از افراد بی عار و تنبل را از جمله عوامل تقویت اراده خواند و گفت: نشست و برخاست با این گونه افراد سبب بی ارادگی فرد می‌شود؛ همچنین انس با خدا سبب تقویت اراده می‌شود؛‌ ارتباط با اهل‌بیت(علیهم السلام) به ویژه امام حسین(علیه السلام) اراده فرد را بیشتر می‌کند.

وی یادآور شد: در کربلا یاران سیدالشهدا(علیه السلام) در برابر تیر و شمشیر اراده قوی داشتند که می‌توان با خواندن زندگینامه این عزیزان و شرکت در مراسم عزاداری اراده خود را قوی کرد؛ یاران امام حسین(علیه السلام) حتی وقتی اعضای بدنشان تکه تکه شد دست از امام(علیه السلام) خود بر نداشتند.


/م118