در مواجهه با مجلس حرام چه کنم؟ وظیفه‌ام چیست؟

کد خبر: 37722
«ره‌نمای طریق» مجموعه‌ پرسش‌ها و پاسخ‌های برای زندگی بهتر است. مردم جزئی‌ترین اتفاقات و مشکلاتشان را برای آیت‌الله جاودان تعریف کرده‌اند و ایشان هم پدرانه پاسخ داده‌اند.
وارث : ارتباط مردم و روحانیت چیزی است که انقلاب اسلامی ایران را رقم زد. امروز با تمام هجمه‌هایی که با ابزار‌های نوین و معرفت‌سوز به این پایگاه بزرگ و قوی معنوی می‌شود، نه‌تنها ارتباط مردم کمتر نشده که پای نوجوانان و جوانان نیز بسیار جدی‌تر از قبل به این عرصه باز شده است. نوجوان و جوان امروز ما در شرایطی زندگی می‌کند که اطرافش پر از الگوهای غلط و اشتباه  است که اتفاقاً تلاش می‌شود تا همان‌را به‌عنوان جنس اصلی به آنها معرفی کنند. در چنین شرایطی کسی که می‌خواهد زندگی‌اش را بر اساس الگوهای صحیح اسلامی پیش ببرد، نیاز به یک مشاور و همراه خوب دارد تا پدرانه او را راهنمایی کند.

کتاب «ره‌نمای طریق» مجموعه‌ پرسش‌ها و پاسخ‌های برای زندگی بهتر است. مردم جزئی‌ترین اتفاقات و مشکلاتشان را برای آیت الله جاودان تعریف کرده‌اند و ایشان هم پدرانه پاسخ داده‌اند.


در این بخش، چند پرسش و پاسخ درباره خانواده را می‌خوانیم:


ممکن است بخاطر کار شما چند نفر بدشان بیاید، خب بدشان بیاید!


-سلام علیکم خدا قوت ببخشید من چند وقت دیگر عروسی خواهرم است که به احتمال زیاد موسیقی های ناجور خواهد داشت. می خواستم بدانم که با این شرایط من شرکت کنم یا نه؟ در ضمن در این جور مراسم معمولا ما دم در می ایستادیم که مشکل اهنگ و اینها حل شود. اینبار یک فرقی هم کرده و آن هم این که من تازه عقد کرده ام و حتی اگر خودم دم در بایستم، خانومم نمی تواند این کار را بکند و باید داخل برود. حال شما در مورد شرکت خودم و خانومم چه می فرمایید؟ اگر راهی برای کاهش دلخوری و ... هم هست لطفا بفرمایید.
آیت‌الله جاودان: سلام علیکم و رحمة الله، شما که کنار در می ایستید و ورود و خروج مهمانان را خوش آمد و خداحافظ می گوئید – خانم شما هم در آخرین دقایق به مجلس می آید – یک ماشین تهیه کنید و ایشان اول وقت به مجلس می رود و یک سلام و علیک می کند و اگر موسیقی بود و او می توانست می گوید ببخشید من الان نمی توانم این جا بمانم انشاءالله برمی گردم و آنوقت هنگام شام خوردن برگردد البته اگر موسیقی هنگام غذا خوردن قطع بود و گرنه همان آمدن اولیه برای ایشان کافی است.شما ازمخالفت با جمع نترسید و به ایشان هم دلداری بدهید که نترسد و بدانید هیچ طوری نمی شود فقط ممکن است چند نفر بدشان بیاید – خوب بدشان بیاید طوری نخواهد شد.


 


در برابر پدر و مادر غیر از امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای ندارید


-باسلام و احترام . از بگومگوهای پدر و مادرم و بحث و جدال هایشان به شدت رنج می برم.(تا حدی که گاهی آرزو می کنم که ای کاش می مردمو این روزها را نمی دیدم) با اینکه به آن ها گفته ام که از این مسائل به شدت آزرده خاطر می شوم ولی باز هم همان آش و همان کاسه! در خلوت خیلی با مادرم صحبت کرده و از حدیث و روایت گفته ام که می دانم گفتن های دوباره کاملا بی فایده است. راستش را بخواهید خیلی متمایل به صحبت کردن با پدرم نیز نمی باشم شاید یکی از علل آن اخلاقیات خاص پدرم باشد که خیلی انتقاد پذیر نیست و روحیه ی پذیرش اشتباه را ندارد. (باور بفرمایید در اغلب اوقات در حد توانم احترامشان را حفظ می کنم) مرا راهنمایی کنید که در این مواقع چه کنم و دیگر اینکه تکلیف من نسبت به پدر و مادرم در این باره چیست؟
آیت‌الله جاودان: سلام علیکم و رحمة الله، جریان شما یک امتحان و یک بلا برای شماست.از خدای متعال درخواست کنید و تضرع کنید که موفق بشوید به وظیفه تان در این مورد عمل کنید.شما بیش از امر به معروف ونهی منکر وظیفه ندارید اما چون طرف پدر و مادر شما هستند یک کوشش علاوه هم بکنید فکر کنید راه پیدا کنید که مشکلات آنها را حل کنید اصل مشکل اگر حل بشود دیگر آتش اختلاف فروکش می کند. روی این مسئله فکر کنید ریشه ها را بدست آورید و اگر ممکن است با مشاوره متخصص مشورت کنید شاید راهی پیدا بشود.فعلا با مادر می توانید صحبت کنید باز هم صحبت کنید. در صدد پیدا کردن راهی برای صحبت با پدر هم بر بیائید هم فکر کنید و هم از مشاور مشورت بگیرید اگر کوشش بکنید امید است که خدای متعال برای شما راهی باز بکند.شما نمازهایتان را اول وقت با دقت و صحت بخوانید و دعای رب اغفرلی و لوالدی و ارحمهما کما ربیانی صغیرا و اجزهما بالاحسان احسانا و بالسیئات غفرانا را زیاد در نماز و غیر نماز با توجه و تضرع بخوانید.


/1102101305