یونس بن عبدالرحمان

کد خبر: 44760

وارث: 


در ایام خلافت هشام بن عبدالملک به دنیا آمد. حضرت امام صادق علیه السلام را بین صفا و مروه زیارت کرد، اما این دیدار به اندازه ای نبود که به حد نقل روایت برسد. روایات ایشان از حضرت امام کاظم و حضرت امام رضا علیهماالسلام است. وی به مرتبه ای دست یافت که نجاشی رجال شناس بزرگ شیعه در مورد او می نویسد: چهره برجسته علمای متقدم شیعه و دارای منزلت عظیم، حضرت رضا علیه السلام سه بار بهشت را برای وی ضمانت کردند.

راویی به نام عبدالعزیز می گوید: از امام رضا علیه السلام سوال کردم: من نمی توانم در تمام اوقات خدمت شما برسم، دانش دینی ام را از چه کسی فراگیرم؟ پاسخ دادند: از "یونس بن عبدالرحمان" (1)

منابع دیگر در مورد ایشان نوشته اند: سلمان عصر خود بوده و سی رساله در زمینه های مختلف علوم اسلامی نوشته است. روزگار خود را با تالیف کتاب می گذراند مگر آنکه مشغول نماز یا زیارت یا ملاقات برادران دینی خود باشد (2).

کتب فقهی ایشان را منظم و به ترتیب ابواب فقهی معرفی کرده اند. علاوه بر این ایشان تالیفات فراوانی در پاسخ به شبهات اعتقادی مخالفان تشیع به رشته تحریر درآورده است (3).

یکی از کتب ایشان به دست حضرت امام جواد علیه السلام رسید. امام کتاب را از ابتدا تا انتها ورق زدند، آنگاه فرمودند: خدا "یونس" را رحمت کند، خدا "یونس" را رحمت کند. امام عسکری علیه السلام نیز پس از دیدن یکی از کتاب های "یونس" سوال کردند: این کتاب نوشته کیست؟ ابوهاشم جعفری نویسنده را معرفی کرد. امام علیه السلام فرمودند: خداوند به عوض هر حرفی از این کتاب، نوری در روز قیامت به او عطا فرماید (4).

این راوی کبیر در سال 208 ه.ق در شهر مدینه دنیا را بدرود گفت.


............................................................................................

پی نوشت: 

1- رجال کشّی، ص 301

2- چهارده نور پاک، عقیقی بخشایشی، ج9، ص 1209

3- الفهرست، شیخ طوسی، ص211

4- تهذیب الاحکام، شیخ طوسی، ج10، ص83