زائران اربعين و همنشيني با يك برگ قرآن
مسئول برپايي طرح «تلاوت نور» در راهپيمايي اربعين در مسير نجف به كربلا اظهار كرد: اين طرح زائران حسيني از اقليتهاي مختلف را گرد هم آورده است.
وارث: برپايي طرح «تلاوت نور» در مسير راهپيمايي اربعينحجتالاسلام والمسلمين سيدابراهيم افتخاري، از طلاب حوزه علميه قم و مسئول برپايي طرح «تلاوت نور» در راهپيمايي ميليوني اربعين حسيني از اجراي اين طرح در مسير نجف به كربلا واقع در «طريق الجنة» عمود ۵۳۵ حسينيه مسلم بن عقيل(ع) خبر داد.
وي با بيان اين كه چند سالي است طلاب حوزه علميه قم، مشهد و ديگر حوزهها به طور منسجم در راهپيمايي بزرگ اربعين شركت كرده و از اين فرصت ناب براي تبليغ دين استفاده ميكنند، تصريح كرد: قطعا همه كساني كه در اين راهپيمايي شركت ميكنند به عشق امام حسين(ع) اينجا حاضر شدهاند، اما اين بدان معنا نيست كه همه اصول و اعتقادات آنها درست باشد.
حجتالاسلام افتخاري با تأكيد بر اين كه حب حسين(ع) و حرارتي كه از محبت امام حسين(ع) در دل مردم هست، همه را به اين سمت كشانده و موجب شده اين راهپيمايي عظيم از شعائر الله شود، گفت: انسان با ديدن اين صحنهها بيش از پيش به محوريت امام حسين(ع) به عنوان كشتي نجات انسانها و چراغ هدايت پي ميبرد.
مسئول طرح قرآني «تلاوت نور» با بيان اين كه برخي از زائراني كه به عشق امام حسين(ع) در كربلا حاضر شدهاند در برخي امور عبادي، شرعي، عقيدتي و از جمله قرآن نقايصي دارند كه بايد به بركت امام حسين(ع) برطرف شود، اظهار كرد: پيامبر(ص) ما را در حديث معروف ثقلين به قرآن و اهل بيت(ع) سفارش كردند. قرآن ثقل اكبر است و اهل بيت(ع) مفسر و معلم قرآنند و قرآن را ميفهمند و اين دو بايد در كنار هم باشند.
وي گفت: ما سعي كردهايم اين نقيصه را بر طرف كنيم در اين طرح هم مردم استراحت ميكنند و هم يك برگ قرآن را كه زماني هم نميگيرد، تلاوت ميكنند و از فيض وجودي قرآن بهرهمند ميشوند.
حجتالاسلام افتخاري اضافه كرد: اين طرح در گذشته به همت يكي از گروههاي تبليغي حوزه علميه قم در داخل پاركها و مكانهاي تفريحي در ايران انجام شده است. اما امسال بنا بر اين شد كه اين طرح را در راهپيمايي اربعين در كنار ديگر طرحهاي تبليغي خود مانند تصحيح قرائت سوره «حمد» انجام دهيم، اما استقبال به قدري زياد بود كه همه كارها را كنار گذاشته و فقط به همين طرح پرداختيم.
وي در ادامه تلاوت قرآن را بزرگترين تبليغ براي دين و مكتب امام حسين(ع) توصيف و تصريح كرد: يكي از كارهايي كه امام حسين(ع) و يارانشان در شب عاشورا انجام داد، تلاوت قرآن و اقامه نماز در خيمهها بود كه يكي از فلسفههاي وجودي نماز را هم تلاوت قرآن و فراموشنشدن آن عنوان كردهاند.
اين مبلغ شيعي با اشاره به اين كه ما زبان خيلي از زائران هندي، پاكستاني و يا ديگر مليتها را نميفهميم و قرآن زبان مشترك شده است، گفت: زائران مختلف با مراجعه به ما و با اشارهاي، يكي از اين برگهاي قرآن را ميگيرند و تلاوت ميكنند.
وي با بيان اين كه امروز همانطور كه امام حسين(ع) اين زائران را دور هم جمع كرده، قرآن نيز آنها را گرد هم آورده و مليتهاي مختلف يك جا نشسته و در عين استراحت، قرآن ميخوانند، تأكيد كرد: اين همه ثواب براي تلاوت و نگاه به قرآن مرحله اول است، قدم دوم فهم پيام قرآن و مرحله بعد سبك زندگي قرآني است.
حجتالاسلام افتخاري در پايان گفت: ما ۳۰ سال پيش تعداد كمي حافظ قرآن داشتيم، اما اكنون تعداد حافظان قرآن و جلسات قرآني زياد شده و تلاشهايي كه در خبرگزاريهايي همچون ايكنا و يا در فضاي مجازي صورت ميگيرد، موجب رواج قرآن و سبك زندگي قرآني و ورود آن به جامعه ميشود و رفتار، عملكرد و پوشش ما به سبك قرآني خواهد بود/.