سنگری: استاد منذر در تمام آثارش گریزی به کربلا و عاشورا زده است
محمدرضا سنگری به چند ویژگی آثار مرحوم ابوالحسنی ملقب به منذر اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای آثار آن مرحوم که باید پررنگتر مطرح شود ادبیات تحقیقی اوست که به شکلی شیوا، زیبا، جذاب و رباینده است. دومین ویژگی طی کردن و کاویدن قلمروهای ناکاویده است که اگر استاد نبود شاید تا چند دهه دیگر کسی به این مقولهها توجه نمیکرد.
وی افزود: کتاب "بوسه بر خاک پی حیدر" منظری است که استاد برای شناساندن و شناخت شخصیتی همچون فردوسی باز کرده و در ادبیات بینظیر است.
شاعر و پژوهشگر ادبی و عاشورایی بازنگاری آثار گذشته را از دیگر ویژگیهای استاد منظر عنوان کرد و گفت: ویژگی دیگر او هندسه منظم ذهنی ایشان است که نقشه و طرح مشخص و منظم برای طرح موضوعات دارد و چیزی از قلم در آثار او نیفتاده است.
سنگری همچنین با اشاره به پیوند مرحوم منذر با واقعه عاشورا گفت: بدون استثنا در تمام آثار ایشان گریزی بر کربلا و عاشورا زده است و هر کجا امکانی یافته عاشور را به عنوان اسوه و نه اسطوره مطرح کرده و همیشه بصیرت را همسان بحث اسوه مطرح میکند.
وی تصریح کرد: عاشورا سرمایه دیروز، امروز و فردای ماست و همه نسلها برای حرکت خود نیازمند شناخت این واقعه عظیم هستند.
در ادامه این همایش دکتر محمدحسن رجبی دوانی رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در مقالهای به وجوه شباهت و تفاوتهای استاد ابوالحسنی و پدر مرحومش علامه دوانی پرداخت.
/ف.م214