اجرای اعمال سنت دینی منافاتی با عزاداری ایام فاطمیه ندارد
یهودیان و صهونیستها در مطرح کردن بد نامی خود / ختم بد نامی بهتر از بی نامی
درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) روایات مختلفی وجود دارد. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص). اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(ص) ، یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان، اما برای مومنان سزاوار است که حرمت این ایام را پاس بدارند و از انجام کارهای شادی آفرین بپرهیزند.در این رابطه گفتگوی اختصاصی خبرنگار سازمان بسیج مداحان را با محمود ریاضت استاد دانشگاه و به عنوان یک کارشناس مذهبی و امور دینی، مرور می کنیم.
ایام عید نوروز مقارن با ایام فاطمیه / کمک به دیگران با نیت در قربت و پیروی کردن به حضرت زهرا(س)
وی با توجه به اینکه مقارن بودن ایام دوم فاطمیه(س) در ایام نوروزاست، در گرامیداشت این امر گفت: اگر خودمان هم در ایام نوروز با مصیبتی همراه شویم قطعا این ایام بر ما تلخ سپری خواهد شد و آن را عید نمی دانیم. حتی اگر بر دوستان یا همسایگان نیز مصیبتی وارد شود، به خاطر درک حال آنها خیلی چیزها را رعایت می کنیم. پس طبیعتا حکم می کند، در ایام فاطمیه نیز آن مواردی که به عنوان جنبه های شادی و خوش گذرانی در نظر گرفته می شود کنار گذاشته شود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اعمالی که در نوروز انجام می شود همچون کمک به محرومان و همنوعان قبل از شروع سال جدید برگرفته از دستورات اهل بیت و ائمه اطهار (ع) است؛زیرا کار خود ائمه هم رسیدگی به محرومان و ایتام بوده است حالا اگر به بهانه ایام نوروز این کار با نیت قربت و پیروی کردن ازحضرت زهرا (س) انجام شود یک کار بسیار پسندیده به شمار می رود.
وی با بیان اینکه با وفور بودن جلسات اهل بیت در جامعه باعث شده بیشتراعمال صله رحم و باز دید ازدوستان با یکدیگر انجام شود ادامه داد: فقط صلحه رحم در ایام عید نیست و باید یک شیعه همیشه نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت داشته باشد که این کار امری پسندیده است، و منافاتی با ایام فاطمیه ندارد.
ریاضت با بیان نهی از یک سری کارها در ایام شهادت صدیقه حضرت زهرا (س) متذکر شد: با توجه به اینکه چند سال پیش ایام محرم و صفر مصادف با ایام نوروز شد دیدیم بیشتر مردم جامعه حرمت این روزها را در عزاداری ابا عبد الله (ع) در این ایام گرامی داشتند.
وی با توجه به اینکه مردم ایرانی مردم با فرهنگی هستند گفت: امسال هم قطعا مردم فهمیده ما که پیرو مکتب هستند و حضرت زهرا (س) را به عنوان حجت، و محور زندگی خود می دانند و ایام شهادت ایشان را که در ایام عید واقع شده است. حرمت ایام شهادت حضرت زهرا(س) را پاس می دارند و از انجام کارهای شادی آفرین پرهیز می کنند.
اجرای اعمال سنت دینی منافاتی با عزاداری ایام فاطمیه ندارد
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه بسیاری از اعمال و رفتاری که طبق سنت دینی انجام می شود منافتی با عزاداری ایام فاطمیه (س) ندارد مطرح کرد: روایات و سیره عملی حضرت زهرا (س) فقط متعلق به زنان عالم نیست بلکه الگوی همه انسان هایعالم است و ما باید با اندیشهبیشتر به زندگی حضرت زهرا (س) درتمام موارد وی از جمله، نحوه عملکرد حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان یک همسر یا یک مادر و همچنین به عنوان کسی که در عرصه اجتماعی حضور داشته است و نسبت به وقایع جامعه خود بی عکس العمل نبودهاست.برای دفاع از حق بهترین الگو را انتخاب کرد. تمامی این موارد ذکر شده می تواند درس خوبی برای تمام خانواده هاقرارگیرد. ما در ایامی که منسوببه هریک از بزرگان دینی یا مفاخر ملی باشد سعی می کنیم رفتار و عملکرد او را باز گو کنیم تا دیگران از آنان الگو بگیرند.
وی با اشاره به آیات قرآن در سوره الصافات گفت: "لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه" که اهل بیت بهترین الگو هستند پس در خصوص حضرت زهرا(س) روایات بی شماری در زمینه اخلاقی، اعتقادی و عبادی گفته شده است که با توجه به فرصتی که در تعطیلی رخ داده است باید از این فرصت استفاده کرد و با بالا بردن دقت و اندیشهو تدبر در فرمایشات حضرت زهرا (سلام الله علیها) بتوانیم در تربیت ارکان خانواده موفق و جامعهای نمونه را در عرصه عالم داشته باشیم .
توهین به مقدمات اسلامی نشانه بی منطقی طرف است
این مقام مسئول در خصوص اهانتی که روزنامه اعتماد به مقدسات اسلامی داشتند گفت: سیره پیامبران دارای منطق است و لزومی ندارد که مورد توهین واقع شود.
وی با توجه به سیره حضرت زهرا(س) گفت :وی با آنکه مورد هجوم توهین، افترا و صدمه قرارگرفتند ولی خودش به دیگران توهین نکرد در مسجدالنبی شروع میکند به خواندن خطبه فدک برای آنهائیکه که از لحاظ اعتقادی با وی مشکل داشتند.
پس عمل ایشان نشانگر این مساله است که اگر با کسی که مشکل داشته باشیم باید با منطق پیش رویم وی توهین کردن را نشانهی بی سوادی طرف دانست و گفت : وقتی که ما طبق دستور قرآن که آمده است شما به بت و بت پرستان توهین نکنید با اینکه آنها مظهر شرک هستند، پس چه طور می شود که به نوابغ، بزرگان دین و ائمه اطهار توهین می شود؟
وی متذکر شد: توهین به مقدسات نشانه ضعیف بودن افکار ، بی استدلال بودن طرف مقابل است، زیرا اگر حرفی برای گفتن است با صبحت معقول می توان بر آن مشکل غلبه کرد.
مطرح شدن یهودیها و صهونیستها در بدنامی خود
کارشناس مذهبی با بیان اینکه کسی که راه توهین کردن را برای پیشبرد کارش انتخاب می کند دستش در تمام عرصه ها خالی است گفت :نباید مسئولین با دامن زدن به این امر آنها را مطرح کنند، زیرا به نظر من روش دشمنان اهل بیت علیه السلام از جمله صهونیستها، یهودیها و بهائیها ایناست که بد نامی را بهتر از بی نامی برای خود بخرند.
وی با توجه به اینکه به این موارد نباید زیاد دامن زد گفت: روزنامه اعتماد چقدر تیراژ دارد که بازگو شدن این امر باعث شود همه در جریان این روش ناپسندانه از سوی روزنامه اعتماد قرار گیرند :کسی با کشیدن کاریکاتور به پیامبر اکرم(ص) خودش را به عنوان یک فرد منفور بیان کرد، و باعث شد حتی غیر مسلمانان نیز به کار این شخص عکس العمل نشان دهند.
ریاضت با معرفی کردن شخص بی منطق که با توهین و ناسزا راه خود را پیش می گیرد گفت: اینها قابل برخورد نیستند ولی ارگانهایی فرهنگی مانند مسئولین وزرات ارشاد و نهادهای فرهنگی ، سازمان تبلیغات باید برخورد داشته باشند و مراقب جلوگیری از پخش این گونه مسایل باشند.
زیرا احسات پاک مردم با این کارها جریحه دار شده و طبیعی است که در بعضی از وقت ها موجب بروز برخورد و تنش می شود. که این امر با وحدت مسلمانان تناقص دارد. باید مسئولین مدیر و سردبیر مربوطه را مورد توبیخ قرار دهند.
این بزرگوار با بیان مصادف بودن سالگرد، تخریب قبر امام هادی علیه السلام و امام حسن عسکری علیه السلام در سامرا گفت: اگر دشمنان با منطق پیش می رفتند دست به تخریب نمی زدند.
وی با بیان اینکه با ایام عزاداری حضرت فاطمه در دهه اول مواجه هستیم گفت: برای شیعه همیشه سئوال بوده است که به چه دلیلخانه حضرت را آتش زدی؟ چرا سیلی زدی؟ در صورتی که شیعه طبق منطق، خطبه ای مانند خطبه های امیر المومنین (ع) یا خطبه حضرت زهرا (س) دارد. حضرت زهرا (س) با اینکه خود سیلی خورد، تازیانه خورد و جنین 6 ماهه اش سقط شد ولی زبان به توهین باز نکرد.
روش گفتمان با منطق، مختص شیعه است
وی با اشاره به اینکه که حضرت زهرا(س) روش گفتمان با دشمنان را می دانست متذکر شد: حضرت زهرا(س) بدون اینکه در سخنانش به کسی حرف نامربوط یا افترا بزند یا اینکه طرفدار جمع کند و دشمنانش را مورد آزار قرار دهد یا جایی را آتش بزند، ولی این کار را نکرد در صورتی که خودش در معرض تمامی این ستمها، از سوی دشمن قرار گرفت.
ما با توجه با اینکه نباید بگذاریم دشمن ما از طریق حربه گفتمان بر علیه خود ما استفاده کند، افزود: سایتهای فرهنگی و مذهبی باید برای آگاهی مردم فعالیت های زیادیدر این خصوص داشته باشند.
منبع: بسیج مداحان
/ف.م214