حجت الاسلام چوبچیان: فدک را اهل بیت(ع) زمانی می خواستند که ذبی القربی پیامبر(ص) اثبات شود +گزارش تصویری

کد خبر: 30206
مراسم عزاداری ظهر روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام چوبچیان و مداحی حاج اکبر مولایی(پیش منبر)، حاج یدالله پاشازاده، حاج احد قدمی، حاج محسن عرب خالقی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری ظهر روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام چوبچیان و مداحی حاج اکبر مولایی(پیش منبر)، حاج یدالله پاشازاده، حاج احد قدمی، حاج محسن عرب خالقی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام چوبچیان را می خوانید:

سخت ترین و تلخ ترین حوادث در 75 یا 95 روز بین رحلت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله و شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها پیش آمد. در آن شرایط تنها کسی که می توانست از پیامبر و احکام و شریاطی که پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله مدت ها برای آن زحمت کشیدند و خصوصاً از امام زمانش، دفاع کند حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها بود. به فرمایش یکی از مراجع که فرمودند: در آن شرایط امام علی علیه‌السلام را خانه نشین کردند و اصحاب هم اجازه صحبت کردن نداشتند و تنها کسی که اجازه صحبت کردن داشتند و کسی جرأت نداشت مقابل او بایستد و مقام او را نادیده بگیرد حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها بود.

به همین دلیل بعد از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله حضرت نقش خودش را در این حادثه غم انگیز شروع می کند تا روزهای آخر. تا زمانی که حضرت در بدن جان داشتند از امیرشان دفاع کردند.

حضرت که به شهادت رسیدند، امام علی علیه‌السلام بالا سرشان رفتند و او را صدا کردند و روحشان با ندای امام به جسم بازگشت و حضرت گریستند و خانم فرمودند: علی جان! من این مصیبت ها را تحمل کردم که اشک تو را نبینم. این روحیۀ امام شناسی و حمایت از امام زمان زبانزد همه است. البته اگر فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها اینگونه نبود، دخترش در کربلا آنگونه قهرمانانه بروز نمی کردند. او تربیت یافتۀ مکتب فاطمه سلام‌الله‌علیها است.

علامه مامقانی می فرماید: چه کسی زینب سلام‌الله‌علیها را درک می کند؟ او دنباله روی مادرش است، حق است که بگوییم او صدیقه صغراست.

خطبۀ فدکیه به بهانه فدک خوانده شده است. بعد از 25 سال وجود مبارک امام علی علیه‌السلام بعد از خلیفۀ سوم به خلافت ظاهری می رسند، می خواستند فدک را به حضرت بدهند که نپذیرفتند و فرمودند: زمانی فدک را می خواستیم و الان نیازی نداریم. اینکه چرا فدک را می خواستند در شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد معتزلي بخوانید.

فدک را اهل بیت علیه‌السلام زمانی می خواستند که ذبی القربی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله اثبات شود. فدک دست به دست چرخید و از بین رفت. هارون به امام موسی ابن جعفر علیه‌السلام می فرماید: حدود فدک را مشخص کن تا آن را به شما بازگردانم. فرمودند: اگر مشخص کنم بازنمی گردانید. گفتند: بگو تا بدهیم. ایشان هم یکی یکی نام بردند. هارون هر لحظه که حدود را مشخص می کردند، چهره اش برافروخته تر می شد و آخر به امام عرض کرد: چیزی برای ما نماند! فدک باغ نیست، باغ درصدی از فدک بود.

حضرت در خطبه از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به استشهاد آیات قرآن صحبت کردند. 20 اثر از آثار ایمان گفتند. مباحث زیبایی دارد. خیلی کم و کوتاه در مورد با فدک عرض شده است.

امام علی علیه‌السلام در نهج البلاغه به بیش از 140 آیه استناد نمود. سیدالشهدا علیه‌السلام شبی که از مدینه خارج شد، این آیه را تلاوت نمود، آیه ای که حضرت موسی علیه‌السلام شبانه از مصر خارج شدند: " فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً يَتَرَقَّبُ " موسی علیه‌السلام از مصر خارج شد، زمانی که در ترس بود و تعقیبش می کردند؛ سیدالشهدا علیه‌السلام هم اینگونه خارج شدند.

اولین آیه ای که بی بی استشهاد نمودند بسیار زیباست. فرمودند: " يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ " ای کسانی که ایمان آوردید از خدا بترسید و پروا کنید. " حَقَّ تُقاتِهِ" تأکیدی آورده است، تقوایی را می گویند تقوایی که به حق تقوا باشد. ادامه: اگر خواستید با مرگ ملاقات کنید، باید در حالی که مسلمان هستید، ملاقات کنید. یعنی مسلمان باشید، سپس بمیرید.

" يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا " وقتی از این عبارت استفاده می کند یعنی روی سخن با صاحب دلان است. یعنی ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا بترسید و حیا کنید.

امام سجاد علیه‌السلام فرمودند: خدای شما در رحمت و عفو، ارحم الراحمین هستید. یعنی مهربان ترین مهربانانید. اما وقتی بخواهید کسی را سرزنش و توقیف کنید، اشد المعاقبین هستید.

امام صادق علیه‌السلام می فرمایند: " حَقَّ تُقاتِهِ" یعنی پیوسته به یاد خدا باشیم و معصیت خدا را به جا نیاوریم و عبادت خدا را به جا آوریم. پیوسته شاکر نعمت های الهی باشیم. کفران نعمت خدا را نکنیم.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با بیان این آیه فرمودند: هیچ لحظه ای نباید از یاد خدا غافل شویم. لحظه ای که از یاد خدا غافل شوید، لحظه ایست که ابلیس بیشترین استفاده را می کند.

قرآن می فرماید: جهنم را از جن و انس پر کردیم. قلب دارند و تفقه ندارند. قلبشان مرده است. چشم دارند و کور باطنند. گوش دارند و گوش شنوا ندارند. اینها همانند چهار پایان هستند. بلکه آنها از چهار پایان پست ترند. آنها غافلانند.

عدۀ اندکی میدانند سفرۀ فاطمه سلام‌الله‌علیها چه سفره ای است. فقط عده ای متوجه می شوند که با نام بردن حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها آل الله حاضر در آن مجلس می شوند.

امام علی علیه‌السلام فرمودند: جز ما کسی نمی تواند تقوا پیشه کند.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به مقام رضا رسیده بودند. کسی که به چنین مقامی می رسد نه تنها گله ای ندارد بلکه شکر خدا را هم در اوج مرارت های زندگی به جا می آورد.

در ادامه این مراسم؛ حاج یدالله پاشازاده، حاج احد قدمی، حاج محسن عرب خالقی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.