حجت الاسلام علوی تهرانی: دنیا تباه کنندۀ ایمان است

کد خبر: 35772
مراسم روز دوازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و حجت الاسلام انصاریان در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد.

وارثمراسم روز دوازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و حجت الاسلام انصاریان در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علوی تهرانی را می خوانید: 

مراسم روز دوازدهم ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیر علیه السلام با سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و حجت الاسلام علوی تهرانی برگزار شد.

در دنیای نکوهیده و مسموم از ناحیه معصومین سلام الله علیهم روایاتی وجود دارد که مشمول آن روایات هستیم. در برخی از این روایات من باب ارزش گذاشتن برای دنیاست. دنیایی که در آن زندگی می کنیم چه میزان ارزش دارد؟ در برخی از روایات دنیا را به اندازه بال پشه اندازه گیری می کنند. در برخی از روایات به اندازه بال پشه هم ارزش نمی گذارند در همین روایات گفته می شود که زمانی که خداوند دنیا را خلق کرده است هیچ نظر رحمتی را به آن نکرده است. در باب نکوهش دنیا را با مردار مقایسه می کنند.

در روایتی از پیامبر اکرم صلوات الله علیه به نقل از امام صادق علیه السلام: جدم رسول خدا صلوات الله علیه با عده ای از یاران خود از کنار یک خرابه ای رد می شدند یک لاشه بزغاله گوش بریده دیدند. حضرت فرمودند که این چقدر ارزش دارد؟ یاران جواب دادند که اگر زنده می بود شاید به درهمی. حضرت فرمودند به خدا سوگند دنیا در نزد حضرت حق و اهل ایمان از این لاشه ارزش کمتری است. پیامبر صلوات الله علیه فرمودند چه کسی حاضر است این لاشه را بفروشد به یک درهم؟ کسی حاضر نشد. دوباره سوال شد چه کسی حاضر است این لاشه را رایگان تصاحب کند؟ کسی حاضر به این هم نشد. پیامبر صلوات الله علیه فرمودند به خدا سوگند که دنیا از این لاشه برای من بی ارزش تر است.

باب نکوهیدن دنیا از دیدگاه امیر المومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام: به خدا قسم دنیای شما پست تر از پاره استخوان خوک در دست فردی جزامی برای من است.

امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام می فرمایند: دنیا نزد من پست تر از برگ درختی است که در دهان ملخ جویده شده باشد.

دنیایی را که می خواهند ارزش گذاری کنند میگویند اصلا هیچ ارزشی ندارد با حیوانات یا با پشه مقایسه می کنند.

تیپ دوم روایات از دنیا دوری کردن و بر حزر داشتن را توصیه می کنند.

امیرالمومنین علیه السلام  می فرمایند: علی را چکار با این نعمتهای نابود شدنی،علی را چکار با این لذتهای ناپایدار.

حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام می فرمایند: از دنیا دوری کنید که دنیا دام شیطان است. یعنی دنیا برای فریب کاری یکی دیگر از دشمنان انسان وسیله است. انسانی که در مسیر کمال است یک دشمن او شیطان است و یک دشمن دیگر دنیا و این با هم جمع می شوند و به عنوان یک دام از آن دنیا استفاده می کند.

از دنیا بر حذر داشته باشید چون دنیا جادوگر است. دنیا در خیال تصور می کند.

پیامبر اکرم صلوات الله علیه از زبان حضرت عیسی علیه السلام به حواریون خود می فرماید از دنیا بر حزر باشید تا شما را سحر نکند. سحر و جادو دنیا از هاروت و ماروت قوی تر است. (دو فرشته ای که خداوند آنها را مسلح کرده بود برای سحر روی زمین) بدانید دنیا می گذرد و تنها حسن دنیا این است که می گذرد ولی آخرت می آید. هر یک از دنیا و آخرت فرزندانی دارد. فرزندان آخرت باشید فرزند دنیا نباشید. امروز روز عمل است (دنیا به اندازه عمل کردن ارزش دارد) چشم بپوشید از دنیا چون دنیا جادوگر است.  

حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام می فرمایند: دنیا هم دشمن دوست خداست هم دشمن دشمنان خداست. دنیا دوستان خدا را غمگین می کند و دشمن، دشمن خدا  است چون آنها را فریب می دهد.

امیر المومنین علیه السلام می فرماید: مبادا مرگ در حالی سراغ تو بیاید که از خدا فرار کرده باشی و به دنبال دنیا رفته ای.

حدیثی باز هم از وجود حضرت علی علیه السلام: اگر شما دنیا خواهی پیشه کنید عمر خود را صرف چیزی کرده اید که برای شما باقی نمی ماند و شما هم در آن باقی نمی مانید.   


حجت السلام علوی تهرانی: دنیا تباه کنندۀ ایمان است