بگذارید کودکتان با مُهر نماز بازی کند
این کار علاوه بر این که ضربه روحی به کودک وارد می کند، موجب می شود که خاطره تلخی از نماز در ذهنش نقش ببندد. اما برای این که کودک با مهر بازی کند و مشکلی هم در نماز ما به پیش نیاید چه کنیم؟
البته راهکارهایی که در اینجا بیان میشود، تنها نمونه ای است از انبوه راهکارهایی که شما هم میتوانید با خلاقیت به آن برسید. احساس نیاز، خلاقیت را به دنبال خود می آورد. اگر شما بدانید که فرزندتان باید آزاد باشد و احساس کنید به هنر آزاد گذاشتن او نیاز دارید، فکرتان برای اینکه چگونه با کمترین دردسر بیشترین آزادی را به او بدهید به کار می افتد.
الف) نماز با دو مهر
اگر فرزندتان عادت به خوردن مهر ندارد، مهری را در دستتان بگیرید و مهری را هم در مقابل تان بگذارید تا کودک آن را بردارد و با آن بازی کند.
ب) استفاده از مهر سنگی
اگر فرزندتان به خوردن مهر عادت دارد، برای خانه مهرهای سنگی تهیه کنید. اگر می خواهید بهداشت را هم رعایت کنید ، قبل از نماز مهر را بشویید و آن را در سجاده ای تمیز بگذارید.
ج) تهیه جانماز و مهر برای کودک
برای کودک جانماز کوچک و مهر بخرید و در هنگام نماز در کنار خودتان پهن کنید. این کار موجب می شود بازی کودک به سمت مهر خودش هدایت شود. در این صورت از آن جایی که کودک به بازی با مهر علاقه دارد، در هنگام نماز همیشه کنارتان خواهد بود. در کنار پدر و مادر بودن هنگام نماز، علاوه بر تلطیف روحی برای کودک، به نوعی آموزش نماز را هم برای او در پی خواهد داشت.
برگرفته از کتاب " من دیگر ما" جلد سوم، محسن عباسی ولدی
/ف.م214