بزرگ ترین قرآن چوبی جهان + عکس
وارث: شهر پالمبانگ، مرکز استان سوماترای جنوبی در اندونزی دارای مراکز گردشگری با ارزش تاریخی است. موزه «القرآن الاکبر» یکی از این اماکن و مناسبترین مرکز گردشگری این کشور آسیایی در ماه مبارک رمضان است.
هر ساله جمعیت قابل توجهی از شهرهای مختلف برای بازدید به این موزه در خیابان محمد فوزی در حوزه علمیه الاحسانیه شهر پالمبانگ سفر میکنند. برخی از مقامات بلندپایه کشورهای اسلامی نیز از این موزه بازدید داشتهاند.
سی جزء کامل قرآن کریم با خط عثمانی در 630 صفحه چوبی با ابعاد 177x 140 x 2.5 سانتی متر و با تذهیب خاصِ پالمبانگ حجاری شده است.
آیات این قرآن چوبی با رنگ زرد که معنی شادی، روشنایی و استحکام را میدهد بر صفحه قرمز که معنی شجاعت را میدهد همراه با تجوید و دعای اختتامیه قرآن نوشته شده است.
ساخت این قرآن که اولین و بزرگترین قرآن چوبی در دنیا است به مدت هفت سال از سال 2001 میلادی تا سال 2008 میلادی بطول انجامید.
به گزارش رایزنی اندونزی، پس از به اتمام رساندن یک صفحه چوبی (سوره مبارکه الفاتحه) آقای صفوةالله -تذهیب کار-، حاصل کار خود را به دکتر مرزوقی علی، رییس سابق پارلمان اندونزی نشان و پیشنهاد ساخت سی جزء قرآن را به او ارایه داد.
با تعیین کمیته ساخت القرآن الاکبر با اعضای محمد توفیق کیماس رییس مجلس شورای خلق اندونزی (2009 میلادی تا 2014 میلادی که در هنگام اجرای مسئولیتش در 8 ژوئن 2013 از دینا رفت)، دکتر رسلین أرشد استاندار سوماترای جنوبی وقت، دکتر سیوطی پولانگان استاد دانشگاه اسلامی رادن فتح پالمبانگ، پرفسور دکتر افلاطون مختار رییس وقت دانشگاه اسلامی رادن فتح پالمبانگ، به مدت سه سال القرآن الاکبر را در مسجد جامع شهر پالمبانگ به نمایش گذاشتند تا مسلمانان مخصوصا حافظان و قاریان از سراسر دنیا بیایند و در تصحیح آن کمک نمایند و در سال 2011 اعلام نمودند تا پس از احاث فضای مناسب، این موزه برای عموم مردم به نمایش گذاشته شود.
القرآن الاکبر در منزل صفوت الله تذهب کار، قرار دارد و این اثر قرآنی برای عموم مردم به نمایش گذاشته میشود. به دلیل کمبود فضای کافی فقط 15 جزء نصب شده است و 15 جزء دیگر در آینده نصب خواهد شد.
همچنین قرار است یک موزه مخصوص برای نگهداری از این اثر بزرگ اسلامی احداث شود که کمیتهای در حال جمع آوری بودجه آن است. هزینه پیش بینی شده حدود یک میلیارد روپیه (73991 دلار) و از خیرین سراسر دنیا دعوت شده که در این امرِ خیر سهمی داشته باشند.
گفتنی است امیر رحیمی سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان جاکارتا در سفر به پالمبانگ مرکز استان سوماترای جنوبی به همراه رییس دانشگاه اسلامی پالمبانگ، از موزه القرآن الاکبر، بازدید کرد.
/1102101305