جلسه هفتگی روضة العباس(ع) با سخنراني حجت الاسلام شريف و مداحی سیب سرخی و حاج خمسه برگزار شد+ گزارش تصویری

کد خبر: 62072
حجت الاسلام شریف: رحمت عام خداوند شامل حال فرعون هم می شود

وارث: مراسم دهه سوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام مهدی شریف و مداحی حاج حسین سیب سرخی و حاج حیدر خمسه در هیئت روضة العباس (ع) برگزار شد.


در ادامه ی خبر متن سخنرانی حجت الاسلام مهدی شریف را می خوانید:

حجت الاسلام مهدی شریف

داستان نمرود و مگس

وقتی نمرود ادعای خدایی کرد، خداوند خواست او را از پا در بیاورد. وقتی خداوند خواست او را از پا بیاندازد یک پیامبر و یک لشگر را به جنگ او نفرستاد، بلکه یک پشه را فرستاد که رفت درون گوش نمرود. این پشه به درون گوش نمرود رفت و از آنجا به مغز او رفت و در نهایت او را کشت. خداوند با یک مگس از او انتقام گرفت.

داستان فرعون

فرعون هم نظیر نمرود بود اما خداوند به او زمان داد، امیرالمومنین علی علیه السلام  می فرمایند: بعد از اینکه فرعون ادعای خدایی کرد خداوند رحمان، رحمت خود را 400 سال مشمول حال او کرد بلکه برگردد.

چرا خداوند 400 سال به فرعون مهلت داد؟ مگر فرعون همان آدمی نبود که قرآن کریم می فرماید فرعون به وزیر خود گفت: هامان، یک نردبانی بلند برایم بساز که برسد به آسمان ها و خدای موسی را بکشم.

امیر المومنین علی علیه السلام  می فرمایند: فرعون سه خصلت خوب داشت و بخاطر این سه خصلت خداوند به او فرصت داد.

1- خوش اخلاق بود

2- سهل الحجاب بود و هر وقت هر کسی می خواست او را ببیند (حتی دشمنش)  خیلی راحت این کار را انجام میداد نه با وقت قبلی

3- فرعون هر وقت می خواست غذا بخورد فقرا و یتیمان را هم نشین خود می کرد.

خداوند رحمت عام خود را شامل حال فرعون کرد و حتی وقتی می خواست بمیرد، خداوند از خودش پرسید چطور می خواهی بمیری؟ منتهی به روش غیرمستقیم

وقتی مهلت زندگی فرعون تمام شد جبرئیل به شکل انسانی نزد فرعون رفت و از او پرسید: من یک بنده ای داشتم که همه جوره برای او خرج کردم حتی وقتی هیچ چیزی نداشت او را دارا کردم، الان که برای خودش کسی شده است می گوید: تو کاره ای نبودی همه را خودم کردم.

فرعون وقتی پادشاه شد احساس کرد می تواند خدا هم بشود، جبرئیل از او پرسید: شما بودید با این بنده چکار می کردید؟ فرعون گفت: من همچین بنده ی سرکشی را در دریا غرق می کردم. همین اتفاق برای او افتاد.

سواد و جواب دینی به سوالات عوام

در فضای مجازی یک سری مسائل را به خورد ما می دهند و مشکل اینجاست که ما مطالعه و سواد در ارتباط با مسائل دینی نداریم. درمورد فلان فوتبالیست همه جور اطلاعات داریم اما اگر درمورد حضرت رقیه سلام الله علیها  از ما بخواهند پنج دقیقه هم نمی توانیم صحبت کنیم. اطلاعات نداریم چون دغدغه ی این مسائل را نداریم. یک نفر از ما بپرسد چرا بلند گریه می کنید چه جواب دینی داریم به او بدهیم؟

حرف خوب زدن با خوب حرف زدن دو مسئله ی متفاوت است. عده ای می گویند: خدا از کفار هم می گذرد درصورتیکه خداوند با همه به عدالت رفتار می کند، آیا ابوبکر بغدادی رئیس داعش را خیلی راحت می بخشند؟

خداوند در قرآن می فرمایند: و لکم فی القصاص حیاة 1 برای شما در قصاص حیات است.

عین رحمت خداوند است اگر ما حق کسی را کف دستش بگذاریم و اجازه ندهیم کسی را منحرف کند. اما این رحمت عام خداوند است که فهمیدیم شامل حال فرعون هم می شود.

رحمت خاص خداوند شامل حال چه کسانی می شود؟

امام صادق علیه السلام  می فرمایند: خداوند اگر خیر کسی را بخواهد نشانه اش این است که در دل او نوری ایجاد می کند که وقتی به او حرف حقی زده می شود، حرف حق را می پذیرد و جلوی آن موضع نمی گیرد2.

هر وقت دیدید نسبت به گناه راغب هستید و نسبت به کار خیر حال و حوصله ندارید بدانید که خداوند باب خیر را به رویمان بسته است. علت آن این است که جسد ما پاک نیست، انگشتان ما باید در خدمت خداوند باشد ولی با آن چه صفحاتی را لایک می کنیم؟ با چشم خود به چیزی نگاه کردیم که دیگر لیاقت نداریم در مجلس امام حسین علیه السلام  حاضر شویم، با زبانمان حرف هایی زدیم که توفیق صدا زدن نام اباعبدالله را از ما گرفتند. اگر جسد ناپاک شد روح هم ناپاک می شود و وقتی روحمان ناپاک شد گناه را میشناسیم ولی باز هم آن را انجام می دهیم.

سه نشانه ی کسانی که خداوند خیر آن ها را می خواهد

امام صادق علیه السلام  می فرمایند: إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَيْراً زَهَّدَهُ فِي الدُّنْيَا وَ فَقَّهَهُ فِي الدِّينِ وَ بَصَّرَهُ عُيُوبَهَا3

چون خدا خير بنده‏ اى را خواهد، او را نسبت بدنيا بى ‏رغبت و نسبت بدين دانشمند كند. و به عيوب دنيا بينايش سازد.

تعریف زهد

از امام صادق علیه السلام  پرسیدند زهد یعنی چه؟ حضرت فرمودند: عمل به این آیه قرآن، لِكَيْلَا تَأْسَوْا عَلَى مَا فَاتَكُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاكُمْ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ 4 اين به خاطر آن است كه براي آنچه از شما فوت شده تاسف نخوريد، و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشيد، و خداوند هيچ متكبر فخرفروشي را دوست ندارد.

انسانی که دنبال اصلاح خود باشد دیگر وقت نمی کند از دیگران ایراد بگیرد. اگر کسی سه ویژگی بالا را داشت یعنی اهل زهد در دنیا، اهل مطالعه در دنیا و اهل این بود که به جای عیب جویی از مردم عیب خود را ببیند، خداوند خیر دنیا و آخرت را به او می دهد.

امام صادق علیه السلام فرمودند:  من اراد الله به الخیر قذف فى قلبه حب الحسین ( علیه السلام ) و زیارته و من اراد الله به السوء قذف فى قلبه بغض الحسین ( علیه السلام) و بغض زیارته5

هر کس که خدا خیر خواه او باشد محبت حسین علیه السلام و زیارتش را در دل او مى ‏اندازد و هر کس که خدا بدخواه او باشد کینه و خشم حسین (ع) و خشم زیارتش را در دل او مى‏ اندازد . 


 حجت الاسلام مهدی شریف

پی نوشت:

1- آیه ۱۷۹سوره بقره

2- محاسن برقی ج 1 ص201 2.

3- کلینی ره ، الکافی ج 2 ص 120 ترجمه مصطفوی

4- سوره حدید آیه 23

5- کتاب وسائل الشیعه ، ج 10 ص 388، بحار الانوار ، ج 98، ص76