مهمترین مساله در شب قدر امید به رحمت و مهربانی بی‌نهایت خداوند است

کد خبر: 79342
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: مهمترین مساله در شب قدر امید به رحمت و مهربانی بی‌نهایت خداوند است مراقب باشیم شیطان ما را از رحمت خداوند ناامید نکند.

وارثحجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در سحرگاه شب‌های قدر که در مصلای تهران برگزار شد، گفت: شب قدر مقدرات ما  تنظیم می‌شود مراقب باشیم که در آن سعادت دنیا و آخرت ما رقم بخورد.


وی با بیان اینکه مومنان برای شب قدر اهمیت بسیار زیادی قائل هستند چرا که در این شب مقدرات آنها رقم می‌خورد، عنوان کرد: مقدرات زمان مرگ، احوال آخرتی، احوالات دنیوی نظیر انتخاب همسر یا چگونگی فرزند و بسیاری موارد دیگر در شب قدر مشخص می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان درباره اینکه انسان از خداوند پولداری بخواهد، اظهار داشت: اگر پولداری انسان سبب حفظ دین او شود اشکال ندارد چرا که بر اساس روایات اگر فقر از یک در وارد شود از در دیگر کفر و گناه وارد می‌شود، بارها اصحاب نزد ائمه معصومین(ع) آمدند و گفتند که آیا جمع کردن پول علاقه به دنیا است، آن بزرگان فرمودند تا زمانیکه با آن بتوانید معنویت خود را حفظ کنید جزء علاقه به دنیا نیست.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شب نوزدهم زمان تنظیم مقدرات، شب 21 رمضان هنگامه تثبیت و شب 23 وقت امضاء آن است، ابراز کرد: در این سه شب باید به استغفار و توبه، طلب حاجات دنیوی و اخروی خود بپردازیم و مهتر از همه برای فرج صاحب و ولی نعمت خود آقا امام زمان(عج) دعا کنیم.

وی با بیان اینکه شب‌ قدر زمان نزول قرآن کریم است، گفت: احیا، دعا و عبادت در شب‌های قدر به میزانی اهمیت دارد که حضرت فاطمه زهرا(س) تلاش می‌کردند حتی فرزندان خردسال خود را بیدار نگاه دارند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه مهمترین مساله در شب قدر امید به رحمت الهی است، اظهار داشت: در شب‌های قدر نباید حتی به میزان ذره‌ای از رحمت خدا ناامید بود چراکه خداوند برای همه در رحمت خود را باز کرده است، شاید برای برخی باور اینکه خداوند عبادات آنها را به اندازه سی هزار شب یا فراتر از آن قبول می‌کند سخت باشد اما اگر نسبت به مهربانی خدا معرفت و باور داشته باشد به این مساله هم ایمان خواهند آورد.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مراحل ناامیدی در انسان، ابراز کرد: یک مرحله از ناامیدی این است که شخص باور نمی‌کند که خداوند در شب قدر عبادات او را به میزان سی هزار شب قبول می‌کند در مرحله دیگر باور نمی‌کند که گناهان او را می‌بخشد یا حتی به جای آن پاداش می‌نویسند، در حالیکه در شب قدر همه اتفاقات رخ می‌دهد اگر ما به رحمت الهی ایمان و اعتقاد داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ابلیس به معنای مایوسی است که از شدت غم و ناراحتی نشاط نداشته و اخمو و به هم ریخته است و هر کس برسد از یاس خود ارث می‌دهد؛ بیان داشت: زمانیکه فرشتگان نزد حضرت ابراهیم(ع) آمده و او را به فرزند بشارت دادند؛ حضرت فرمودند آیا در سن پیری برای من فرزند خواهد بود، فرشته‎ها سریع به ایشان تذکر دادند که حتی یک لحظه هم نباید ناامید باشد و از ناامیدان برائت جوید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه تنها انسان‌های کافر و گمراه از رحمت الهی ناامید می‌شوند، گفت: خداوند دارای رحمت و مهربانی بی‌نهایت است به همین دلیل نسبت به کسانی که از رحمت او ناامید شوند بسیار غضبناک شده و برای آنان عذابی دردناک قرار می‌دهد، چراکه ناامیدی از رحمت و مهربانی خدا توهین به او است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ناامیدی و یاس رذالت است باید از آن بسیار فاصله گرفت، ابراز کرد: اگر امشب موفق به عبادت نشدیم مراقب باشیم که ناامیدی و یاس در دل ما شکل نگیرد، بر اساس روایات وارده شیطان همواره دنبال ناامید کردن انسان است، یاس و ناامیدی از حرمت خداوند به میزانی نزد خداوند مغضوب است که در روایتی گناهکاری که به رحمت خداوند امید دارد از شخص بی‌گناه یا عابدی که به رحمت خداوند امید ندارد بهتر است.

وی در پایان با اشاره به بیاناتی از امام راحل خاطرنشان کرد: ناامیدی و یاس سرچشمه همه ناتوانی و سستی‌ها است، امید به رحمت الهی انسان را به کمال سعادت می‌رساند و ناامیدی او را به قعر جهنم می‌برد، پس امیدوار باشید و در شب‌های قدر از رحمت و مهربانی خداوند نهایت استفاده را ببرید.