نگهداری قرآن نفیس دوره قاجار در کتابخانه آستان قدس

کد خبر: 44528
قرآن خطی متعلق به دوره قاجار،اهدایی یک خانواده زنجانی ارادتمند به بارگاه مکلوتی حضرت رضا(ع) در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی موجود است.

وارث :سیدمحمد‌رضا فاضل‌هاشمی، رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از خراسان رضوی، ابزار کرد: قرآن خطی متعلق به دوره قاجار که اهدایی یک خانواده زنجانی ارادتمند به بارگاه مکلوتی حضرت رضا(ع) است، در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

 

وی در ادامه اظهار کرد: این قرآن که از سوی سید علی فهری و بتول کتابی، اهل شهرستان زنجان به نیابت از پدر و مادرشان به کتابخانه حضرت رضا(ع) اهدا شده، دارای خط و تذهیب بسیار زیبایی است.

 نگهداری قرآن نفیس دوره قاجار در کتابخانه آستان قدس


فاضل‌هاشمی با بیان اینکه این اثر معنوی و هنری دارای تذهیب‌های چشم‌نوازی مانند ترنج و سرترنج است، افزود: این قرآن را به خط نسخ زیبای 16 سطری بر روی کاغذ آهار مهره در دوره قاجار کتابت کرده‌اند.

 

وی در ادامه برخی دیگر از مؤلفه‌های صفحه‌‌آرایی این قرآن اهدایی را برشمرد و ابراز کرد: ‌دو صفحه اول با سرلوح و کتیبه، صدر و ذیل اوراق دارای کمند و جدول بندی به طلا و شنگرف، سرسوره‌ها به قلم شنگرف و به خط ثلث مشاهده می‌شود.

 

رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گردآوری میراث عظیم فرهنگی کتابخانه حضرت رضا(ع) را که از هزار و 100 سال پیش تاکنون فراهم شده است بیشتر از طریق وقف و اهدا بوده که این امر نشان از اطمینان قلبی مردم مؤمن در طول تاریخ به دستگاه ملائک پاسبان رضوی(ع) به شمار می‌رود.

 

وی اضافه کرد: حفظ و ماندگاری این گنجینه بی نظیر تاکنون و انتقال آن به نسل‌های آینده، همه دلالت بر وجود نظم و تشکیلات سازمانی و اداری در این مجموعه و عمل به مصارف موقوفات دارد.

 

فاضل‌هاشمی تأکید کرد: گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی به واسطه قداست معنوی، اعتماد مردمی و نگهداری و حفاظت دقیق علمی و تجربی، روزانه پذیرای بسیاری از مصاحف شریف، کتب خطی و اسناد تاریخی است که پس از ثبت و فهرست‌نویسی در اختیار علاقه‌مندان به آثار معنوی و تاریخی قرار می گیرد.


/1102101305