حجت الاسلام امامی زاده : نگرانی ما نگرانی پیامبر (ص) است؟
وارث : جلسه هفتگی هیئت بنی الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام امامی زاده و مداحی حاج مجید شمس برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام امامی زاده را می خوانید :
بحث امشب در مورد نگرانی های پیامبر صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام است که نسبت به امت اسلامی داشتند. حضرت در اواخر عمر مبارکشان در زمان حیاتشان سلسله نگرانی ها و دغدغه هایی داشتند که بعضا با تعابیری مختلف بیان کردند و مجموع روایات به 20 عدد شاید برسد.
دونکته را مقدمتان عرض می کنم. بر ما به عنوان یک مسلمان لازم است نگرانی های معصومین علیهم السلام و پیامبر صلی الله علیه و آله را بدانیم. نگرانی آنجایی است که محل آسیب و نفوذ خطر است. از مشترکات دعوت پیامبران الهی این بود که به قومشان می گفتند: إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُم این عبارت 8 مورد در قرآن آمده است.
موسی علیهالسلام وقتی به کوه طور می رفت نگران ایمان امتش بود. لذا هارون را گماشت در آنجا تا مراقب باشد. انبیا الهی آسیب شناس و جامعه شناس بودند و چون محل آسیب را می دانستند تذکر می دادند. پیامبر صلی الله علیه و آله می فرمودند: من نگران امتم هستم بعد از خودم . نه این که زمان حضرت این نگرانی ها نبود؟ خیر. بود اما آتش زیر خاکستر بود.
روایت داریم وقتی رسول الله صلی الله علیه و آله از دنیا رفت صدیقه طاهره سلام الله علیها در خطبه فدکیه به انصار و مهاجرین می فرماید: تا وقتی پدرم زنده بود شیطان سرش را در لاکش کرده بود و بعد از مرگ پدرم سرش را بیرون آورد و شما را صدا زد و شما جوابش را دادید.
نکته دوم این که همیشه ما نسبت به مسائلی نگرانیم و در مقابل نسبت به برخی نگران نیستیم. متاسفانه در زندگی ما برعکس شده است به گونه ای که نگرانی های پیامبر صلی الله علیه و آله برای ما نگرانی نیست. عبد الملک قمی آمد نزد امام صادق علیهالسلام چند سوال پرسید: من شب ایستاده آب بخورم اشکال دارد؟ حضرت فرمود: اگر می خواهی انجام بدهید. گفت آقا با یک نفس بخورم مشکل دارد؟ حضرت فرمود: اگر می خواهی انجام بدهید و سوالاتی دیگر و امام بعد از آن سوال ها فرمودند: به خدا قسم ما برای این گونه مسائل نگران شما نیستیم. ما نگران جایی هستیم که کسی حرامی را مرتکب شود و یا واجبی را ترک کند.
امام صادق علیهالسلام فرمودند: عابدترین مردم آن کسی است که ابتدا واجباتش را انجام دهد. رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: علی جان اگر دیدی مردم به فکر مستحباتشان هستند تو فقط به فکر واجباتت باش. روایت داریم از نشانه های آخرالزمان این است مردم بیشتر از واجبات به فکر مستحبات هستند و خیلی می بینیم که چنین باشد. بسیاری از مستحبات را انجام می دهیم که واجباتمان را کامل کند. شخصی نزد امام صادق علیهالسلام آمد و از علت خواندن نوافل پرسید. حضرت پاسخ دادند: نوافل کم و کاستی فرائض را جبران می کنند. حضرت علی علیهالسلام در نهج البلاغه فرمودند: اگر نافله ای به واجبی ضرر بزند هیچ قربتی با آن نصیب انسان نمی شود.
نقل شده است از انس ابن مالک که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند من از امتم نگران 4چیزم:
1. هواهای نفسانی: یعنی آنچه نفس می گوید انجام می دهند.
2. قطع رحم: جدایی بین اقوام و خویشان. روایت داریم صله رحم کنید ولو با یک سلام. صله رحم با طول عمر رابطه ای تنگاتنگ دارد. امام صادق علیهالسلام فرمودند: بهترین صله رحم آزار نرساندن به قوم و خویش است.
3. حب مال و قدرت: برای مالی حق و ناحق کنند
4. بدعت: به هر بهانه ای مسائل دین را سلیقه ای تغییر دهند. بدعتی بالاتر از این داریم که غدیر تبدیل به سقیفه شد؟ به جای حکومت اهل بیت علیهم السلام هارون الرشید و غیره حکومت کردند.
در روایت دیگر مورد دیگری فرمودند: کسب حرام و ربا، اثرات منفی زیادی دارند از جمله تاثیر نگذاشتن کلام معصوم علیهم السلام و اجابت نشدن دعا. مکاسب از دروس حوزه است که استاد مطهری می گویند من تحقیق کردم که علت حرمت این مکاسب 5 چیز است: اول ازهمه کسبی که موجب اضلال مردم شود. هر کسبی که موجب گمراهی مردم شود حرام است.
/1102101302